The Course

Ervaar onze Course
Ervaar onze Course

De Schotse beleving overbrengen naar Nederlandse bodem. Dat was de missie van Colin Montgomerie bij het ontwerpen van The Dutch. Met als resultaat: onze prachtige Inland Championship Course.

The Dutch ligt centraal in Nederland, in het dorp Spijk (gemeente West Betuwe). De door topdesigner Colin Montgomerie ontworpen golfbaan op International Championship Niveau wordt onderhouden volgens de hoogste Europese normen. The Dutch is daarmee koploper in Nederland voor wat betreft onderhoudseisen en bespeelbaarheid.

The Dutch is een par 71 Colin Montgomerie Signature Design Golf Course. Dit geeft de baan een internationale kwalificatie; noodzakelijk en onmisbaar om grote internationale toernooien te verwerven. The Dutch was dan ook een van de European Tour Destinations van 2016 tot en met 2018 als host voor het KLM Open.

Het onderhoud van de prachtige 18 holes wordt verzorgd door een groep van 20 vaste greenkeepers. Zij zijn gedurende het jaar werkzaam om de baan in topconditie te houden, wat onder andere resulteert in een GEO-certificaat (GolfEnvironment Organization); het internationale bewijs van duurzaam golfbaanbeheer.

The Dutch in de prijzen

In 2019 is The Dutch opnieuw als best onderhouden baan in de prijzen gevallen. Tot tweemaal toe (2009 en 2016) was de Championship course door de NGF al tot beste baan van Nederland verkozen. In 2018 kwamen daar vier vermeldingen bij in de ranking van Leading Courses: 1e op onderhoud en faciliteiten, 2e Beste golfbaan overall en 9e Beste golfbaan van Europa. In 2019 scoorde The Dutch weer het hoogst op onderhoud en faciliteiten en is de baan opnieuw uitgeroepen tot 2e Beste overall.

The Dutch in vogelvlucht

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Golfen op The Dutch betekent genieten van onze mooie locatie en unieke service. Bekijk onze prachtige beelden.